Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2013" στους Σιταγρούς Δράμας


epishmoi sitagroi

Γιορτή των Γραμμάτων, βράβευση μαθητών του Τ.Δ. Σιταγρών και παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ρ. Τριανταφυλλίδου

IMGP3560

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας των Σιταγρών πατήρ Αλέξανδρος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης, Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας κ. Θ. Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Σιταγρών Θ. Τσανίδης, ο στρατηγός ε.α. Θεόκλητος Ρουσάκης, ο υποστράτηγος ε.α. Δ. Δημητρακάκης,  ο Γραμματέας της Εταιρείας Δραμινών Μελετών κ. Γ. Ιντζές, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων και τέως βουλευτής των ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ν. Σμολοκτός, ο  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταγρών Γ. Κουλίδης, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μαθητές και γονείς του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Σιταγρών.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ύμνους η χορωδία «Οι Δομέστικοι της Δράμας» με Χοράρχη τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων και αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας με θέμα:
  «Η Ελληνορθοδοξία υπό το πρίσμα των Τριών Ιεραρχών»

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου κ. Ρένας Τριανταφυλλίδου με τίτλο: 
«Η Ζωή είναι εύθραυστη, η αγάπη;»
 από τη δημοσιογράφο κ. Φιλιώ Παντικίδου.

PAROYSIASH SITAGROIΗ εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση  των αριστούχων μαθητών όλων των βαθμίδων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιταγρών και τον χαιρετισμό του προέδρου του Πολιτιστικού και αθλητικού Συλλόγου Σιταγρών ο οποίος και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.
Στην παρουσίαση του βιβλίου η κ. Φιλιών Παντικίδου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 «Για την Ρένα Τριανταφυλλίδου δεν χρειάζεται να πω και πολλά λόγια. Την γνωρίζεται όλοι σας. Είναι ένας άνθρωπος που με σοβαρότητα έδωσε το στίγμα του, με αρχές, με αξίες,. 
Στο χώρο της δημοσιογραφίας έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια χωρίς παρεκκλίσεις. Έχει κάνει κάποιες επιλογές, δύσκολες πολλές φορές, αλλά συνεχίζει την πορεία της έτσι όπως πρέπει, χωρίς να παρεκκλίνει από τα θέλω της και από τα πρέπει, κι αυτό νομίζω  είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 
Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος μέχρι εδώ, χάραξαν όμως οι εμπειρίες την ψυχή της Ρένας και την έφεραν σήμερα εδώ, σ’ αυτό το βιβλίο.
paroysiash sitagroi 2Η ζωή είναι εύθραυστη  η αγάπη;» την απάντηση δεν θα την βρούμε έτοιμη μέσα στο βιβλίο, την απάντηση την δίνει ο καθένας μόνος του μέσα στο διάβα της ζωής του και τη χτίζει μέσα από πόνους και χαρές , μέσα από γέλια και δάκρυα  Η ιστορία του Τζον και της Έλλης μας βάζει σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης του τι είναι τελικά αυτό που μετρά στη ζωή μας, τι καθορίζει την πορεία μας, σε ποια στοιχεία πρέπει να επενδύουμε και που πρέπει να στηριζόμαστε.  
Οι ανατροπές όταν έρχονται πως αντιμετωπίζονται, γιατί μέσα στο βιβλίο υπάρχουν πολλές ανατροπές. Μεγάλες ανατροπές που συγκινούν, που συνταράσσουν , ταράζουν συθέμελα τη ζωή των ηρώων και τους δίνουν μια νέα πορεία. 
Η ιστορία του βιβλίου είναι χτισμένη πάνω σε πολλά μυστικά και πολλά ψέματα. Ψέματα που καθορίζουν τη ζωή των ηρώων.

Η ιστορία έχει να κάνει με μια πολύ δυνατή αγάπη,
 μεταξύ δύο ανθρώπων που βρέθηκαν τυχαία, δυο παιδιά της μοίρας που το πεπρωμένο η ειμαρμένη, τους έφερε αντιμέτωπους με το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής.
 Η ιστορία ξετυλίγεται στη Βόρεια Ελλάδα δίνοντας μια γερή δόση από άρωμα Ελλάδας  (Θάσο- Μυτιλήνη)  μέχρι και τη Βόρεια Γερμανία, όπου βρίσκεται κάποια στιγμή ο ήρωας του μυθιστορήματος ο Τζον προσπαθώντας να γυρίσει την πλάτη του στο παρελθόν.  
Η ιστορία είναι δοσμένη με μαεστρία δημιουργώντας εικόνες στον αναγνώστη και πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα να γίνει και μια κινηματογραφική ταινία.»
ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1Φωτορεπορτάζ από τη βράβευση των μαθητών
BRABEYSH MAYHTVN 4
BRAYBESYSH MAUHTVN 2




BRABEYSH MAYHTVN 6
BRABEYSH MAUHTVN 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου